Sony Mengesahkan Permainan Video Ala Super Smash Bros. Brawl

Akhirnya, permainan ‘rahsia’ daripada Sony yang mula dikatakan pada awal tahun lepas lagi, telah dipaparkan oleh meraka. Dan dengan nama yang kurang menarik, tajuknya adalah Playstation All-Star Battle Royale.

Siri ini membolehkan pemain memilih beberapa karakter permainan video yang ada didalam katalog Sony dan berlawan sesama karakter lain. Antaranya seperti Kratos, Sly Cooper, Fat Princess, Sweet Tooth dan beberapa algi. Ianya lebih sama seperti Nintendo Super Smash Bros. Brawl.

Tetapi, apabila dilihat semula video di atas, ciri-ciri permainan tersebut juga kelihatan amat sama dengan siri Nintendo. Dari pandangan sisi dan juga paparan skrin nyawa. Memang ini adalah antara konsep yang amat dikehendaki oleh peminat Sony, tetapi bagi kami, ianya kelihatan terlalu sama, dan tidaklah terlalu original.

Walau apa pun, ianya telah pun disahkan sendiri oleh Sony, dan tajuknya jugak mungkin akan terus kekal. Playstation All-Star Battle Royale dijangkakan tarikh pelancarannya pada penghujung tahun ini.

 

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s