Konsol Permainan Video Untuk China Berharga RM 1800

Konsol dari China yang berharga RM1800+? Agak menarik sedangkan negara itu sendiri melarang sebarang penjualan konsol dan permainan video.

Bagi yang ingin tahu lebih mengenai pengharaman konsol di China, bolehlah membaca artikel ini. Konsol yang diberi nama CT510, mungkin bukanlah nama rasmi baginya, merupakan konsol yang dibelakangi oleh syarikat komputer yang ternama iaitu Lenovo. Namun ianya dibangunkan oleh Eedoo Technology Ltd. yang terletak di Beijing.

Bakal dilancarkan pada 29 April ini, ia akan didatangi dengan 8 permainan video yang telahpun diadakan pada konsol tersebut. Selain itu, konsol ini akan menggunakan teknologi seakan Kinect dari Microsoft. Ini membolehkan pengguna boleh memainkan permainan video tanpa menggunakan sebarang alat kawalan.

Namun, bagaimanakah konsol ini akan melepasai undang-undang di China yang mengatakan sebarang penjualan konsol permainan video? Dan sekiranya ia berjaya dipasarkan di China, adakah ini bermakna Sony, Microsoft dan juga Nintendo dapat memasarkan konsol mereka di sana nanti?

kotaku.com

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s