Adakah Bioware Menipu Peminatnya Mengenai DLC Mass Effect 3: From Ashes?

CrystalPrisonZone.blogspot mengatakan bahawa kandungan muat turun (atau Downloadble Content/DLC) bagi Mass Effect 3: From Ashes sudah terbina dalam cakera media permainan video tersebut semasa pembinaannya lagi.

Apabila XBOX Live Marketplace secara tidak sengaja memaparkan DLC bagi Mass Effect 3: From Ashes beberapa hari sebelum pelancarannya, peminat berasa tidak puas hati dengan tindakan Bioware mengenai DLC tersebut. Bagi mereka, DLC tersebut sepatutnya didatangkan bersama-sama permainan video tersebut, namun Bioware sengaja mengeluarkan sebahagian daripadanya untuk dijual kembali kepada mereka.

Menurut CPZ, beberapa hari selepas pelancaran ME3, peminat mula menggodam cakera permaian video tersebut, dan mendapati pelbagai data mengenai DLC tersebut, membuktikan bahawa ianya memang dibina serentak, dan bukan selepas Bioware disiapkan sepenuhnya. Ini kerana, Bioware ada mengatakan:

[BioWare] completed the game in January & moved onto the ‘From Ashes’ DLC… It takes about 3 months from ‘content complete’ to bug-fix, certify, manufacture, and ship game discs. In that time we work on DLC.
– Casey Hudson, Executive Producer

Data-data yang dijumpai:

 crystalprisonzone.blogspot

Antara data yang dijumpai didalam cakera tersebut adalah fail animasi bagi Prothean, fail senjata, paparan HUD, file suara dan kesemua karakter Prothean. Sekiranya betul DLC ini dibina selepas ME3 disiapkan, data-data ini perlu dimuat-turun, ia tidak akan ada didalamnya, dan bukannya dibuka dari cakera itu sendiri.

Jadikah adakah benar Bioware menipu peminatnya?

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s