OnLive kini untuk tablet dan juga telefon pintar

OnLive merupakan servis permainan yang unik dimana ianya menggunakan perkhidmatan internet. OnLive memboleh anda bermain dengan permainan video terkini seperti Batman: Arkham Asylum, Saints Row 3, Assassins Creed: Revelations tanpa perlu menaiktaraf PC anda untuk mencapai spesifikasi yang diperlukan oleh permainan video tersebut.

Sebaliknya, anda hanya perlu mempunyai internet berkelajuan tinggi dan stabil untuk menikmati permainan-permainan video yang anda ingini. Selain itu juga, sekiranya anda membeli konsol OnLive, anda juga boleh menggunakannya seperti konsol-konsol lain contohnya PS3 dan Xbox 360.

Dan kini, OnLive juga sudah sedia untuk pengguna tablet seperti iPad dan juga telefon pintar seperti iPhone dan telefon Android. Nampaknya servis OnLive ini mampu menggugat industri permainan mudah alih kerana ianya mampu menawarkan permainan yang bergrafik tinggi untuk penggunan tablet biasa dan telefon pintar.

Namun walaubagaimanapun, OnLive masih belum ada di Malaysia buat masa ini. Semoga servis ini akan tiba di Malaysia nanti, dan ia amat sesuai bagi pengguna internet berkelajuan tinggi seperti Unifi.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s